maanantai 8. maaliskuuta 2010

Huttua




Vihdoin ja viimein ostin talkkunajauhoja. Tein marjahuttua. Jo ensimmäinen lusikallinen toi mieleen lapsuuden. Siitä on yli kolmekymmentä vuotta, kun olen talkkunaa maistanut. Tämä marjapöperö on nyt vienyt sydämeni. Aivan ihanaa!!!

MARJAHUTTU

- 2 dl kermaa
- 2 dl maitorahkaa
- 2 dl marjoja (mustikoita tai puolukoita soseutettuna)
- 0,5 dl sokeria
- 1,5 dl talkkunajauhoja

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää muut aineet ja sekoita.

HYVÄÄ NAISTENPÄIVÄÄ!

9 kommenttia:

  1. Kiitos reseptistä, täytyypä kokeilla...
    En myöskään ole pitkään aikaan syönyt talkkunaa, josta tykkään, etenkin mustukoiden kera..
    Ihanaa naisten päivää sulle!!

    VastaaPoista
  2. Hyvää naisten päivää sulle ja pitääkin kokeilla tota sun herkkuasi!

    VastaaPoista
  3. Hanne ja Harakka,
    kannattaa kyllä kokeilla tuota reseptiä. Voi olla olemassa muitakin talkkunareseptejä, mutta kokeilin tätä, mikä löytyi pussin kyljestä.

    VastaaPoista
  4. Kuvat on silmia hivelevan kauniita. Ja voi miten kaunis on tuo talkkunajauho pussikin. Nyt vaan rupesin miettimaan, etta onko talkkunajauhot jotenkin suomalainen juttu, vai mahtaisko niita saada taalla Amerikassa jostain, niin rupes tekeen mieli kokeilla tota sun reseptia. Tulee lapsuus ja mummola mieleen.

    VastaaPoista
  5. Voi ei, olin kirjautuneen vaaraan profiiliin. Piti vaihtaa oikea paa. ;)

    VastaaPoista
  6. Ihanan herkun olet herättänyt henkiin! Olisikohan pari vuotta aikaa kun meillä oli sukulaisen tytöt syömässä ja tein tätä, "hämmästyshuttu" taisi olla reseptin nimi. Tytöt söivät ja tykkäsivät ja kun kysyin jälkeenpäin että tykkäävätkö talkkunasta niin molemmat sanoi "ei, yäk". Hämmästys oli melkoinen kun kerroin että just söitte sitä ja kehuitte vielä ^_^. Tulisko nimi Hämmästyshuttu siitä?

    VastaaPoista
  7. Hienoja Huttu-kuvia!
    Oikeastaan lumoavia!
    Noissa kuvissa oikein
    huokuu..jokin, joka
    jää mieleen.

    Talkkuna oli
    iloinen yllätys,
    varmaan kymmeniä
    vuosia sitten viimeksi
    maisteltu!

    Pirteää Naistenpäivää!

    VastaaPoista
  8. Itkupilli,
    Talkkunaa tehdään monesta eri raaka-aineesta (riippuu valmistajasta), tämä pussi sisältää kuorimatonta paahdettua viljaa eli kauraa, ohraa ja lisäksi vielä hernettä. Eikös Amerikasta löydy vähän kaikkea :) -ehkä talkkunan korvikettakin!

    Tuuluska,
    En muista kyllä tykkäsinkö talkkunasta lapsena, mutta ilmeisesti se tapa,että kaikkea pitää maistaa on tuottanut tulosta, kun nyt tykkään vähän kaikesta. Lapset osaavat olla epäluuloisia, kylässä maistetaan, kun ei kehdata kieltäytyä. Kiva tuo "hämmästyshuttu" :)

    VastaaPoista
  9. Herne,
    Talkkunasta löytyy HERNETTÄkin :)

    VastaaPoista